Binecuvântata Michelina Metelli a primit stigmatele în Ţara Sfântă

Michelina Metelli s-a născut în 1300 în oraşul portuar Pesaro, situat pe malul Mării Adriatice la 150 km de Bologna, din Italia centrală, într-o famil

Soţul meu a fost perfect apoi a dat în patima băuturii
Trăiesc un iad în casă datorită tatălui meu vitreg
Mulţumiri pentru vrăjitoarea Varșovia din Madrid și Paris
Spread the love

Michelina Metelli s-a născut în 1300 în oraşul portuar Pesaro, situat pe malul Mării Adriatice la 150 km de Bologna, din Italia centrală, într-o familie de oameni bogaţi.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

Prin căsătorie a intrat în familia nobilă Malatesta, la vârsta de 12 ani dar a devenit văduvă la numai 20 de ani!
A avut un stil de viață tumultos, plin de petreceri și lux. După moartea singurul ei fiu, a avut o viziune cu el în cer iar în urma acestei experienţe s-a decis să devină o pocăită franciscană.
A continuat să-şi dea toate lucrurile și bunurile și a fondat confreria Bunei Vestiri în scopul de a avea grijă de săraci, de a acorda asistenţă bolnavilor și de a îngroapa morții.
Inițial familia ei a crezut că a înnebunit și au închis-o. După eliberarea ei, a făcut un pelerinaj în Țara Sfântă ca penitență pentru păcatele sale. Se crede că a primit stigmatele în cursul acestei călătorii.
Pandolfo Malatesta al II-lea a atribuit mijlocirii Sfintei Michelina mântuirea lui într-un naufragiu, contribuind în mare măsură la dezvoltarea și difuzarea cultului său în întreaga regiune.
Michelina a murit în casa ei din Pesaro la 19 iunie 1356 din cauze naturale.
În 1733, Filippo Carlo Spada, episcop de Pesaro, a început procesul de beatificare a Michelinei Metelli și Papa Clement al XII-lea a confirmat cultul la 24 aprilie 1737.
Corpul ei este venerat în sanctuarul din Santa Maria delle Grazie (fosta biserică San Francesco), în Pesaro.

COMMENTS