Criză de Euthyrox pe piață dar care nu este întâmplătoare și afectează mii de suferinzi cu tiroida

Vânzarea Euthyrox, denumirea sub care este comercializată vechea formulă Levothyrox, se va încheia în septembrie 2020, spun sursele. Care sunt motivel

Două piramide mari descoperit în largul arhipelagului insulelor Azore
OZN extrem de straniu surprins de soldaţii ruşi în vestul Siberiei
Au capturat un extraterestru şi l-au mâncat
Spread the love

Vânzarea Euthyrox, denumirea sub care este comercializată vechea formulă Levothyrox, se va încheia în septembrie 2020, spun sursele. Care sunt motivele acestei decizii?

De ce se va retrage Euthyrox din vânzare? Sub numele de Euthyrox se ascunde de fapt vechea formulă de Levothyrox.

Levothyrox, utilizat de milioane de pacienți, a avut puține efecte nedorite. În vara anului 2017, prin implementarea acestei noi formule, mii de pacienți au raportat efecte grave și neobișnuite: dureri toracice, dureri de cap, crampe musculare, bufeuri, febră, vărsături, hipertensiune arterială intracraniană benign, epuizare, tremur, insomnie, căderea părului …

Anterior_thyroid

Sursa foto CFCF, Wikipedia

Pentru ce se utilizează Euthyrox?

Levotiroxina din Euthyrox este un hormon tiroidian sintetic cu o gamă terapeutică îngustă, destinat tratamentului bolilor și tulburărilor glandei tiroide sau prescris după o operație pentru cancerul tiroidian. Are același efect ca hormonii naturali produși de tiroidă și este utilizat atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficient. În România sunt sute de mii de persoane afectate de această boală teribilă. Îngrijorarea persistă cu privire la încetarea finală a comercializării Euthyrox, conform unor surse.

Care sunt alternativele la Euthyrox?

Criza de sănătate declanșată de modificarea formulei Levothyrox a dus la comercializarea a cinci alternative – pe lângă noul Levothyrox:

L-tiroxina Henning,Thyrofix, Uni-Pharma, L-tiroxină SERB, soluție orală în picături;TCAPS ;TSOLUDOSE.

COMMENTS