Strigoiul Jure Grando din Croaţia

Jure, sau Giure Grando a fost un țăran care locuia la Kringa, în Istria, Croaţia, care a murit în 1656. El ar fi terorizat sătenii din zonă la 16 ani

Un cimitir francez care dă fiori după orele 17
Vampirul de la Croglin Grange
O biserică şi un cimitir extrem de bântuite din Alabama
Spread the love

Jure, sau Giure Grando a fost un țăran care locuia la Kringa, în Istria, Croaţia, care a murit în 1656. El ar fi terorizat sătenii din zonă la 16 ani după moartea sa. Documente oficiale de la acea vreme îl numeau “strigoi” .
Cazul Jure Grando este important în vampirologie deoarece este prima dată în istorie când termenul “vampir” s-a aplicat în mod oficial unei persoane. Potrivit localnicilor, strigoiul umbla noaptea prin sat şi și bătea la ușile oamenilor. Era semnalul că cineva din acea casă va muri!

Jure Grando
Când nu făcea asta, era în căutare văduvei lui pentru sex. În cele din urmă, în 1672, când oamenii s-au săturat de a mai fi terorizaţi de acest monstru strigoi, preotul local, Giorgio, a luat o poziție fermă și a ieșit în fața lui cu crucea, alungându-l. Preotul și unii dintre săteni l-au urmărit apoi în cimitir, i-au găsit mormânt, l-au dezgropat și au decapitat cadavrul.

COMMENTS